Jag har aldrig varit den personen som valt att äta det vegetariska alternativet istället för kött. Mitt livsmotto har ganska ofta gått under "kött é gött!" och det kan vara så att jag åkt ner till Ica och köpt kyckling när det var helvegetariskt i skolan till lunch. Jag har helt enkelt alltid varit en "köttjej".
Det hela började väl i början av året när jag nästan en gång i veckan köpte sallad från salladsbaren. När jag väl kom bort till köttdelen var jag lixom aldrig sugen och hoppade för det mesta över den. Ibland tog jag en kycklingbit eller lite kräftstjärtar, men oftast så blev det helt enkelt vegetariskt.
Men det stannade ungefär där. Salladsbaren blev lite av min vegetariska punkt.
Det var inte förrens vi åkte till London som jag verkligen började tänka på att äta vegetariskt. Nästan varje dag åt vi på matstället "Pret a manger". De hade säkert massor av god mat, men jag kom aldrig dit. För jag var fast i avokadowraps-träsket. Avokado, tortilla, bladspenat och massor av grönsaker. Det måste vara något av det godaste jag ätit. Det var ingen annan som tyckte den var god, men vad gör det? Mer åt mig!
Detta fick mig att tänka efter. Vegetariskt var ju faktiskt riktigt gott!
I lördags bestämde jag mig för att bli vegetarian. Eller iallafall på halvtid, för asså kött. Fortfarande otroligt gott.
Det finns väl ingen större anledning till det. Jag gör det inte för djurens skull(sorrynotsorry) och verkligen inte för att jag inte tycker att kött är gott. Jag skulle nog mer basera det på att jag tycker det är gott och att det är en liten utmaning för mig att välja något annat än den där köttbiten.
Hittills har det ändå gått hyfsat. Mina måltider består oftast av färdiga rätter från Ica eller bortvalt kött och sedan äta sin vikt i kvarg för att kompensera proteinet. Det kanske inte är det optimala, men det är en början. En helt okej början.
För att avsluta detta vill jag förbereda min far på en låång handlelista inför nästa vecka😉
Nu kör vi!